Ingrediente:
- 1 pachet margarina (unt, daca nu le doriti de post)
- 120 gr zahar pudra
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri zeama de lamaie
- coaja rasa de lamaie
- 1/2 lingurita anason macinat
- un praf de sare
- 400-450 gr faina
- 1 borcan mic gem de prune
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
Margarina o taiem cubulete, o punem intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si le frecam cu o paleta de silicon.
Adaugam zeama de lamaie, praful de copt, sarea si anasonul macinat.
Faina o cernem, incepem sa o incorporam treptat cu mana, pana obtinem o bila de aluat usor de modelat si nelipicioasa.
Rupem o bucata din aluat, o intidem cu sucitorul in foaie subtire si decupam cu ajutorul formelor.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu hartie de copt si asezam fursecurile in ea.
Le introducem in cuptorul incins pentru 10-12 minute, la o temperatura potrivita, pana se usuca putin.
Cand sunt gata le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca.
Procedam astfel pana terminam tot aluatul.
Gemul de prune il amestecam cu coaja rasa de portocala.
Ungem fursecurile cu putin gem si lipim cate doua.
Se patreaza intr-o cutie inchisa ermetic.
Pofta buna!