Ingrediente:
- 8 oua
- 10 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)
- 200 gr iaurt grecesc
- 100 ml ulei
- 130 gr migdale macinate
- 7 linguri faina
- coaja rasa de la o lamaie
- zeama de la o lamaie
- 1 praf de copt
- 3-4 linguri merisoare
- 1 lingura plina amestec de fructe uscate (optional)
- 40 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor + 2 linguri lapte
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Separati ouale.
Intr-un bol mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Adaugati treptat indulcitorul si mixati pana bezeaua devine ferma.
Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste albusuri si mixati bine.
Incorporati iaurtul, apoi zeama si coaja rasa de de lamaie.
Cerneti faina cu praful de copt.
Migdalele macinate si faina le incorporati treptat, amestecand cu o paleta de silicon, cu miscari lente.
La final puneti merisoarele si amestecul de fructe uscate.
Tapetati cu hartie de copt doua tavi de chec, de 12/25 cm.
Puneti compozitia de chec in cele doua tavi, in mod egal.
Introduceti checurile in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35-40 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea, le scoateti din cuptor cand sunt gata si le lasati la racorit.
Topiti pe baie de aburi ciocolata cu laptele, o puneti intr-un pos cu varf subtire.
Ornati checurile reci cu ciocolata, iar deasupra presarati fulgi de migdale!
Lasati 10 minute deoparte, sa se intareasca ciocolata, apoi portionati si serviti!
Pofta buna!