Ingrediente:
- 1 pui de tara
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 gogosar
- 1/2 ardei kapia
- 1 ardei galben
- 1/2 ardei portocaliu
- 1 rosie mare de gradina
- 250 gr rosii decojite in suc propriu (eu am folosit de la Sun Food)
- sare
- piper
- 1 foaie de dafin
- 3 crengute marar verde
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Puiul il parlim pe flacara aragazului bine de puf.
Il portionam si il spalam bine.
Curatam ceapa, o tocam, decojim morcovul, il facem rondele.
Toate tipurile de ardei le curatam de seminte, le taiem fasii mai mari.
Decojim rosia, o facem cuburi, rosiile decojite le tocam marunt.
Punem puiul in vasul aparatului, ceapa, morcovul si restul legumelor.
Amestecam toate ingredientele, presaram sare, piper si rupem dafinul bucatele.
Punem apa cat sa cuprindem toate ingredientele, acoperim cu capacul.
Conectam aparatul la curent, setam modul High si un timp de 4 ore si jumatate.
Cand preparatul este aproape de finalul timpului, cam cu 10 minute inainte, verificam sa fie pregatita carnea, adaugam mararul verde tocat. Daca simtiti ca nu este bine facuta carnea, mai dati 30-60 de minute, la mine nu a mai fost necesar.
Cand este gata, deconectam aparatul de la curent.
Presaram patrunjel verde deasupra, servim.
Sa aveti pofta!