duminică, 6 septembrie 2015

Pui de tara cu legume la slow cooker Crock Pot

Pui de tara, pregatit la foc lent, cu muuulte legume, a rezultat o bunatate. Si-a facut tare bine datoria si de aceasta data Crock Pot.

Ingrediente:
  • 1 pui de tara
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 ardei galben
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 1 rosie mare de gradina
  • 250 gr rosii decojite in suc propriu (eu am folosit de la Sun Food)
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 3 crengute marar verde
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Puiul il parlim pe flacara aragazului bine de puf.
Il portionam si il spalam bine.
Curatam ceapa, o tocam, decojim morcovul, il facem rondele.
Toate tipurile de ardei le curatam de seminte, le taiem fasii mai mari.
Decojim rosia, o facem cuburi, rosiile decojite le tocam marunt.
Punem puiul in vasul aparatului, ceapa, morcovul si restul legumelor.
Amestecam toate ingredientele, presaram sare, piper si rupem dafinul bucatele.
Punem apa cat sa cuprindem toate ingredientele, acoperim cu capacul.

Conectam aparatul la curent, setam modul High si un timp de 4 ore si jumatate.
Cand preparatul este aproape de finalul timpului, cam cu 10 minute inainte, verificam sa fie pregatita carnea, adaugam mararul verde tocat. Daca simtiti ca nu este bine facuta carnea, mai dati 30-60 de minute, la mine nu a mai fost necesar.
Cand este gata, deconectam aparatul de la curent.
Presaram patrunjel verde deasupra, servim.
Sa aveti pofta!





Ceafa de porc cu ciuperci la slow cooker Crock Pot


Ingrediente:
  • 600 gr ceafa de porc dezosata
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam carnea, o stergem cu un servetel si o taiem felii potrivit de groase.
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il facem rondele.
Spalam ciupercile, le taiem feliute, iar rosiile decojite le taiem maruntel.
Punem in oala aparatului carnea, ciupercile, ceapa, morcovul si amestecam.
Adaugam rosiile tocate, pasta de tomate. Condimentam cu sare, piper, boia iute si dulce si cimbru.
Turnam 3/4 de cana cu apa, invartim totul cu o paleta.

Conectam aparatul la curent, punem capacul.
Setam modul High si un timp de 3 ore si jumatate, iar noi putem face alte treburi. Aparatul face singur mancarica, nu trebuie sa stam langa el.
Cu 15 minute inainte sa fie gata, gustam sa vedem daca mai este nevoie sa condimentam si daca este bine patrunsa carnea.

Cand se termine timpul setat, scoatem aparatul din priza.
Punem in farfurii, presaram patrunjel verde tocat, lasam sa se racoreasc putin si servim. O mancati cu buzele, asa de frageda iese.
A mers de minune cu niste gogosari in otet!