duminică, 16 ianuarie 2022

Rulada cu sunca si branzeturi

 
Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata verde! O bunatate cu aluat fraged, sunca si un amestec de branzaturi (puteti folosi si alte feluri de branza, care va plac voua). Ca sa nu mai zic ca este perfecta de pus la pachet! 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 140 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
Umplutura:
  • 12 felii muschi file (sunca de pui, de curcan sau de care va place)
  • 150 gr crema de branza
  • 150 gr cascaval
  • 100 gr mozzarella
  • 1 ardei kapia
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 1 ou pentru uns
  • susan
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol cerneti faina, adaugati praful de copt, sarea si amestecati.
Bateti oul spuma, il adaugati peste faina.
Turnati laptele si uleiul, framantati pana obtineti un aluat omogen.
Umplutura:
Intr-un vas puneti crema de branza, sare, piper si busuiocul uscat.
Amestecati bine.
Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare.
Ardeiul kapia, il curatati de cotor si seminte, il taiati fasii pe lung.
Puneti aluatul pe o bucata de hartie de copt.
Il intindeti cu sucitorul, intr-o foaie dreptunghiulara, nu foarte groasa.
Ungeti foaia cu crema de branza.
Asezati feliile de sunca una langa alta, lasati marginea din fata, din partea de sus, putin libera.
Presarati amestecul de cascaval cu mozzarella, apoi asezati fasiile de ardei.
Rulati din partea de jos cat mai strans, pana obtineti rulada.
O inchideti bine la capete, sa nu curga din ea.
Bateti oul spuma, iar cu un penson ungeti rulada cu ou.
Deasupra presarati susan.
Introduceti rulada in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 45 de minute.
Cand este gata, inchideti cuptorul, intredeschideti usa si o mai lasati 5 minute, apoi o scoateti din cuptor.
Se portioneaza si se serveste calda, restul se pastreaza in caserola acoperita, in frigider.
Pofta buna!