vineri, 20 februarie 2015

Pateuri cu cas si conserva de vita

O gustare simpla, buna de pus la pachet si care e pe placul tuturor, cel putin asa a fost la noi!

Ingrediente:
  • 600 gr aluat foietaj
  • 150 gr conserva de vita
  • 100 gr cas de vaca
  • 80 gr cascaval
  • cateva masline fara samburi
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina alba
Mod de preparare:
Foietajul il dezghetam la temperatura camerei.
Conserva de vita, casul, cascavalul le taiem bucatele, aproximativ egale, ca niste cuburi.
Maslinele le taiem in jumatati, pe lungime.
Presaram faina pe masa de lucru, asezam aluatul si il mai intindem putin cu sucitorul.
Il taiem patrate egale.
Pe fiecare bucata de aluat, pe margine, asezam o bucata de vita, cas, cascaval, iar deasupra cate o jumatate de maslina.

Venim cu partea cealalta de aluat peste ingrediente, apasam bine marginile.
Asezam pateurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Cand s-au rumenit frumos, sunt gata.

Le scoatem din cuptor, le lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta!