marți, 28 iunie 2016

Rigatoni Pie

Ma uitam intr-o zi cu sotul la tv si cum butonam noi telecomanda, ne-am oprit putin pe Paprika. Asa in trecere am vazut acest produs final, etapele prepararii nu le vazusem. Sotul a zis ca poate intr-o zi pregatesc si eu. Nu mi s-a parut nimic complicat si este de efect, dar si foarte buna. Cand sunteti in pana de idei, va recomand sa incercati aceasta reteta faina!

Ingrediente:
  • 250 gr paste rigatoni
  • 700 gr carne tocata (500 porc + 200 vita)
  • 2 cepe verzi mici
  • 1/2 ardei kapia
  • 600 gr rosii decojite in suc de rosii (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 4 crengute marar verde
  • 200 gr mozzarella
  • 70 gr cascaval
  • 50 gr parmezan
Mod de preparare:
Curatam ceapa verde si o taiem rondele.
Ardeiul kapia il taiem cubulete.
Rosiile decojite le punem in blender si le pasam.
Intr-o tigaie incingem uleiul.
Punem catelul de usturoi curatat, ardeiul kapia si ceapa verde.
Le innabusim 2 minute, apoi scoatem usturoiul si adaugam carnea.
Amestecam bine, apoi punem o cana de apa.
Presaram sare si piper.
Lasam focul potrivit, iar cand a scazut lichidul pe jumatate, adaugam rosiile pasate.
Invartim cu o paleta, presaram busuiocul uscat si mai lasam sa fiarba putin sosul. Nu il scadem de tot pentru ca mai absorb si pastele.
Tragem tigaia deoparte, adaugam mararul verde tocat si pregatim pastele.

Intr-o oala punem apa cu sare, o transferam pe foc.
Cand apa clocoteste, punem pastele, le fierbem cam 7-8 minute.
Cand sunt gata, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga bine.
Mozzarella o taiem felii rotunde.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, iar parmezanul pe razatoarea mica.
Ungem un vas de ceramica cu unt, il tapetam cu hartie de copt.
Asezam rigatoni in picioare, unul langa altul, presaram putin parmezan ras.
Punem amestecul de carne deasupra, il nivelam.
Presaram putin cascaval, asezam feliile de mozzarella, apoi presaram restul de cascaval si parmezan.
Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

Cand deasupra s-a rumenit placinta, o scoatem din cuptor.
Se serveste calda.
Sa aveti pofta!