Ingrediente:
Pentru clatite:
- 2 oua
- 120 ml apa minerala
- 100 ml lapte
- 25 ml ulei
- 7 linguri potrivite cu faina
- 1 lingurita praf de copt
- sare
- piper
- 2 crengute patrunjel verde
- 250 gr ricotta
- 2 foi de ceapa verde
- 3 crengute patrunjel verde
- 6-7 masline negre fara samburi
- 1 bucata ardei kapia
- o conserva de ton in ulei de masline (160 gr)
- sare
- piper
Clatitele:
Bateti ouale spuma cu ajutorul unui tel, cu putina sare si piper.
Adaugati apa minerala si laptele.
Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati peste compozitia de mai sus.
Incorporati faina bine sa nu ramana cocoloase.
Patrunjelul verde il tocati marunt, il amestecati in compozitia de clatite.
Incingeti o tigaie, o ungeti cu un strop de ulei.
Puneti un polonic din compozitie, o intindeti pe toata suprafata tigaii.
Rumeniti clatitele pe ambele parti, rand pe rand si le scoateti pe un platou.
Umplutura:
Ceapa verde o taiati rondele, patrunjelul verde il tocati marunt.
Ricotta o puneti intr-o craticioara, o amestecati cu putina sare si piper, apoi incorporati ceapa verde si patrunjelul.
Maslinele le taiati feliute mici.
Ardeiul kapia il faceti fasii lunguiete si subtiri.
Tonul il scurgeti bine de ulei, il faramitati cu furculita.
Pe fiecare clatita puneti o lingura plina cu ricotta, o intindeti bine.
Asezatii bucatele de masline, ton din loc in loc si cate 2 fasii de ardei kapia.
Rulati cat mai strans clatitele. apoi le inveliti in folie alimentara si le dati la frigider 2 ore sau peste noapte.
Le feliati si serviti.
Sa aveti pofta!