sâmbătă, 26 mai 2012

Ciorba radauteana

Ingrediente:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri otet
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr smantana
  • 3-4 catei de usturoi
Mod de preparare: 
Pieptul de pui il spalam.
Intr-o oala punem cam 6 litri de apa si dam drumul la piept .
Punem oala pe foc la fiert.
Ceapa o curatam si o spalam. Morcovul si pastarnacul le curatam si le spalam.
Punem si legumele curatate peste piept, acoperim oala si le lasam sa fiarba.
Incercam carnea si legumele cu o furculita si cand sunt fierte tragem oala de pe foc.
Scoatem legumele si pieptul pe o farfurie. Zeama o strecuram printr-o sita deasa.
Spalam oala si punem tot acolo zeama.
Pieptul il taiem cubulete, morcovul fasiute pe lung, iar restul legumelor bucatele mici si le punem in oala (puteti sa nu puneti legumele, eu le-am pus pentru a fi ciorba mai consistenta).
Punem ciorba pe foc si lasam pana incepe iar sa fiarba.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Galbenusurile le batem impreuna cu smantana si cand ciorba fierbe, dam drumul la acest amestec.
Lasam sa dea 4-5 clocote, iar la urma puneti otetul si usturoiul pisat (daca nu va place usturoiul in ciorba, atunci faceti separat un mujdei).
Patrunjelul il spalam si il tocam .
Tragem oala de pe foc si deasupra punem verdeata.
Pofta buna!