- 1 piept de pui ( cu os sau fara)
- tacamuri de gaina de tara (daca aveti, ar fi grozave)
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- sare
- piper
- 1 lingura legume uscate
- 1 legatura patrunjel verde
- 3 linguri otet
- 3 galbenusuri
- 150 gr smantana de tara
- 3-4 catei de usturoi
Pieptul de pui il spalati, impreuna cu tacamurile de gaina de tara.
Daca nu aveti tacamuri de gaina, atunci puteti folosi cateva tacamuri din comert. Dau un gust bun!
Intr-o oala puneti carnea, o acoperiti cu apa, sa depaseasca bine carnea.
Punem la fiert, spumati bine cand se aduna spuma deasupra.
Ceapa o curatati si o spalati, la fel morcovul si pastarnacul.
Intr-o oala puneti carnea, o acoperiti cu apa, sa depaseasca bine carnea.
Punem la fiert, spumati bine cand se aduna spuma deasupra.
Ceapa o curatati si o spalati, la fel morcovul si pastarnacul.
Dupa ce ati spumat carnea, adaugati legumele curatate.
Presarati sare, piper, puneti si legumele uscate.
Acoperiti oala, lasati sa fiarba la foc potrivit.
Incercati carnea si legumele cu o furculita si cand sunt fierte, le dati deoparte de pe foc.
Incercati carnea si legumele cu o furculita si cand sunt fierte, le dati deoparte de pe foc.
Scoateti legumele si carnea pe o farfurie.
Zeama o strecurati printr-o sita deasa.
Spalati oala si turnati zeama strecurata acolo.
Pieptul il taiati cubulete, desfaceti carnea si de pe tacamuri, iar legumele le tocati, dar nu foarte marunt. Stiu persoane care nu pun legumele fierte, dar eu zic ca este pacat de ele.
Puneti zeama pe foc si lasati pana incepe iar sa fiarba. Adaugati carnea cu legumele taiate.
Spalati oala si turnati zeama strecurata acolo.
Pieptul il taiati cubulete, desfaceti carnea si de pe tacamuri, iar legumele le tocati, dar nu foarte marunt. Stiu persoane care nu pun legumele fierte, dar eu zic ca este pacat de ele.
Puneti zeama pe foc si lasati pana incepe iar sa fiarba. Adaugati carnea cu legumele taiate.
Cu usturoiul eu procedez asa: usturoiul curatat il zdrobesc intr-un bol. Pun peste el doua polonice cu zeama fierbinte, imediat ce am tras oala de pe foc si am lasat sa se infuzeze, cat am taiat carnea si legumele. Pe voi daca nu va deranjeaza foarte tare gustul mai intens de usturoi, il puteti pune pisat mai la sfarsit.
Galbenusurile le bateti impreuna cu smantana, apoi adaugati 3-4 polonice din zeama fierbinte si amestecati.
Turnati amestecul de galbenusuri cu smantana, invartiti.
Galbenusurile le bateti impreuna cu smantana, apoi adaugati 3-4 polonice din zeama fierbinte si amestecati.
Turnati amestecul de galbenusuri cu smantana, invartiti.
Lasati sa fiarba 3-4 minute la foc mic, apoi puneti zeama strecurata de la usturoi si otet (acesta il puneti dupa gustul vostru).
Gustati sa vedeti daca mai are nevoie de sare sau piper.
Patrunjelul il spalati si il tocati.
Trageti oala de pe foc, presarati verdeata, amestecati usor.
Patrunjelul il spalati si il tocati.
Trageti oala de pe foc, presarati verdeata, amestecati usor.
Se serveste simpla sau cu ardei iute!
Pofta buna!
Pofta buna!