Ingrediente:
- 500 gr hribi
- 1 ceapa mica
- 1/2 gogosar
- 1 lingura plina crema de branza
- 100 gr gorgonzola
- 50 ml vin alb
- sare
- piper
- 1 lingurita ierburi de gradina
- 1 lingura ulei
- 2 crengute patrunjel verde
Pentru ouale posate:
- 3 oua
- 1.5 litri apa
- 2 linguri otet
- sare
Mod de preparare:
Curatati hribii, ii spalati bine si ii fierbeti cam 25 de minute.
Ii rasturnati intr-o sita dupa ce au fiert, ii lasati sa se scurga bine, apoi ii taiati bucatele nu prea mici.
Ceapa curatata o tocati marunt.
Gogosarul curatat de seminte il taiati fasii.
Puneti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si hribii.
Ii innabusiti 3-4 minute, apoi adaugati si gogosarul.
Amestecati, ii sotati 1-2 minute, apoi turnati o canita de apa.
Presarati sare, piper, ierburile de gradina si amestecati totul.
Dati focul potrivit, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa scada lichidul.
Adaugati vinul, lasati sa se evapore alcoolul, apoi puneti si crema de branza.
Amestecati pana se dizolva complet.
Gorgonzola o taiati cuburi, o puneti peste hribi, din loc in loc. Trageti tigaia de pe foc.
Ouale posate:
Intr-o cratita mai inalta puneti apa cu otetul si sare.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dati focul la mic.
Spargeti primul ou intr-o canita.
Cu un tel amestecati in apa si formati un vartej.
Dati drumul usor oului din cana, il lasati sa fiarba la foc mic, cam 3 minute si jumatate.
Il scoateti cu o paleta.
La fel procedati si cu celelalte.
Asezati ouale peste soteul de hribi fierbinte, iar deasupra presarati patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cald, cu paine de casa in cazul nostru, sau merge perfect si cu putina mamaliza rumenita pe grill in putin unt.
Sa aveti pofta!