joi, 9 noiembrie 2023

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo


 Ceva bun, de toamna, pentru zilele reci si nu numai, aceasta mancare este de o mare bunatate. Cateva legume si putin carnat spaniol (sau de care va place) va ajuta sa pregatiti o masa copioasa pentru familia voastra, sa va adunati in jurul cratitei si sa o serviti cu putina paine proaspata (daca e si facuta in casa, atunci meniul este perfect). Ceva simplu asa cum ne place noua! Eu am folosit la ea rosii de gradina, dar in sezonul rece puteti folosi pe cele din conserva, sunt foarte bune si ele.

Ingrediente:

  • 200 gr chorizo
  • 1 vanata mare
  • 1 dovlecel portivit
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 rosii mari de gradina (5-6 daca folositi din conserva)
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 1 lingura amestec de legume uscate
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Chorizo il taiati felii portivit de groase.
Vanata spalata o taiati cuburi mai mari (o puteti decoji daca va deranjeaza coaja).
Dovlecelul spalat il taiati cubulete mici.
Ceapa o curatati si o tocati marunt, la fel si usturoiul.
Puneti o cratita pe foc, turnati uleiul.
Adaugati ceapa, usturoiul si chorizo.


Le sotati 3-4 minute la foc potrivit.
Adaugati vanata, sotati 2 minute, apoi puneti putina apa si lasati pe foc 5 minute.
Veniti cu dovlecelul, mai turnati putina apa (nu acoperiti in intregime amestecul din oala).


Presarati sare, piper, amestecul de legume si oregano.
Amestecati, acoperiti cu un capac, lasati sa fiarba circa 15 minute.
Rosiile le decojiti, pe taiati pe jumatate, apoi le feliati.
Adaugati si rosiile, mai lasati cam 5 minute totul pe foc.
Daca mai este nevoie de putina apa, mai adaugati, dar neaparat fierbinte.
Gustati sa vedeti daca mai are nevoie de condimente.
Cand legumele sunt patrune si mancarea este scazuta fix asa cum va doriti, o dati deoparte.


Tocati patrunjel verde si presarati deasupra.
Sa aveti pofta!