Pentru aluat:
- 250 gr faina
- 2 linguri iaurt
- 12 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1/2 cana apa minerala
- 2 linguri ulei
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 5 oua
- 2 cepe verzi
- 1 punguta urzici congelate (proaspete cand este sezonul)
- 250-300 gr mozzarella
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat:
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia.
Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam.
Cand obtinem un aluat elastic, usor lipicios, incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca 25-30 de minute.
Umplutura:
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele.
Batem ouale spuma, adaugam ceapa verde, sare, piper, apoi urzicile congelate, pe care le rupem usor cu mana.
Daca folositi urzici proaspete, le trageti cateva clocote in apa cu sare, inainte sa le folositi, le scurgeti si le tocati.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina.
Aluatul dospit il punem in tava, il intindem cu mana pana spre marine, apoi il intepam cu furculita.
Turnam umplutura cu urzici, taiem felii mozzarella si o asezam deasupra.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin apoi o putem servi.