Ingrediente:
- 1 kg spata de porc
- 1 ceapa
- 1 morcov
- boaber de piper
- 1 foaie de dafin
- sare
Pentru sos:
- 3 linguri ulei
- 350 rosii decojite in suc de rosii (eu am folosit de la Sun Food)
- 6 linguri pasata de rosii
- 1 lingura mustar
- sare
- piper
- 1 lingurita boia dulce
- o crenguta cimbru uscat
- 2 catei de usturoi
- 350 ml apa
Mod de preprare:
Curatam ceapa, morcovul si le taiem pe jumatate.
Intr-o cratita punem carnea, ceapa, morcovul, cateva boabe de piper, foaia de dafin, sare.
Acoperim totul cu apa, punem pe foc.
Lasam sa fiarba carnea pana este bine patrunsa.
Cand este fiarta, stingem aragazul, scoatem ceapa si morcovul, pe care o sa le folosim la sos.
Sosul:
Ceapa fiarta o tocam marunt, morcovul il taiem rondele.
Rosiile decojite le facem cubulete.
Intr-o cratita punem uleiul, ceapa, morcovul si rosiile decojite.
Le transferam pe aragaz, lasam sa clocoteasca 2-3 minute.
Punem apa, pasata de rosii, mustarul, sare, piper, boiaua dulce si crenguta de cimbru.
Amestecam bine, dam drumul si bucatilor de carne.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand sosul s-a ingrosat, curatam usutoriul, il zdrobim si il incorporam in friptura noastra.
Mai lasam 1-2 minute pe foc.
Se serveste calda, cu muraturi sau o salata.
Sa aveti pofta!