Ingrediente:
- 200 gr margarina la pachet
- 250 gr zahar
- 200 gr ciocolata amaruie
- 60 gr nuci
- 1 lingurita bicarbonat
- 300 gr faina
- 1 esenta vanilie
- coaja de lamaie rasa
Amestecam intr-un bol margarina cu zaharul cu o paleta, cat sa se topeasca putin cristalele de zahar.
Adaugam esenta si coaja rasa de lamaie.
Incorporam faina si bicarbonatul.
Nucile le maruntim si le punem in bol.
Ciocolata o taiem cubulete mici si o amestecam bine in compozitia de mai sus.
Compozitia obtinuta o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru circa 20 de minute.
Tapetam o tava cu hartie de copt.
Rupem bucatele de aluat, formam bilute si le punem in tava, cu putina distanta intre ele.
Le bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Le coacem intre 10-15 minute, nu mai mult ca se rumenesc prea tare si devin prea crocanti.
Cand sunt gata ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.
Ii pastram intr-o cutie.
Sursa de inspiratie