Ingrediente:
- 1 castron fasole boabe verzi (sau fasole uscata, cand nu este sezonul boabelor verzi)
- 500 gr muschi de porc
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1/2 ardei kapia
- 1/2 ardei galben
- 1 rosie mare de gradina
- 5 crengute patrunjel verde
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 2 linguri pasta de tomate
Spalam carnea, o tamponam cu un servetel si o taiem bucati potrivite.
Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mare, ceapa o curatam si o tocam marunt.
Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de seminte, ii taiem cuburi, rosia o decojim de pielita si o tocam.
Patrunjelul verde il spalam, indepartam coditele si il tocam marunt.
Intr-o oala incingem uleiul, inabusim carnea de toate partile, apoi punem legumele pregatite mai sus in afara de rosie.
Lasam si acestea la inabusit circa 2 minute, apoi punem cam 4 cani cu apa.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba carnea 20-25 de minute, apoi turnam boabele de fasole spalate bine si rosia taiata.
Condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce.
La final presaram cimbrul uscat, incorporam pasta de tomate si mai dam 3-4 clocote.
Inchidem aragazul, lasam fasolea noastra sa stea 10 minute acoperita, apoi servim, cu muraturi, cu ceapa rosie si cu ce ne mai place noua ;)