Ingrediente:
Pentru chiftelute:
- 500 gr carne de curcan
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 feliute de paine
- sare
- piper
- 1 ou
- ulei pentru prajit
- 1 galbenus crud
- 1 galbenus fiert
- 1 lingura mustar
- ulei
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 2 cepe rosii
- 1 cana apa
- putin otet
- sare
Chiftelutele:
Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat.
Curatam ceapa, morcovul si le tocam in blender.
Amestecam carnea tocata cu ceapa, morcovul, painea inmuiata in apa si bine stoarsa, oul, sare si piper dupa gust.
Le invartim bine pana obtinem o compozitie omogena.
Intr-o tigaie punem ulei la incins, facem bilute mici din compozitia de carne si le rumenim frumos pe ambele parti.
Le scoatem cu o paleta pe un platou pe care punem un servet de bucatarie.
Maioneza:
Galbenusul fiert il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Adaugam galbenusul crud, mustarul si mixam.
Punem ulei treptat, iar la final zeama de lamaie.
Ceapa oparita:
Curatam ceapa si o taiem pestisor.
Apa o amestecam cu putin otet, un praf de sare si le punem pe foc.
Cand a dat 2-3 clocote, o luam de pe foc, adaugam ceapa si o lasam cam 4-5 minute sa stea acolo apoi o punem intr-o sita sa se scurga toata zeama.
Peste maioneza punem chiftelutele, ceapa si le amestecam bine.
Le asezam pe un platou si le dam la rece.
Sa aveti pofta!