Sosul Barbecue este un sos american foarte cunoscut cam in toata lumea si foarte apreciat. Exista mai multe variante, nu o sa va zic acum ca asta este reteta originala, insa am incercat sa o pregatesc cam dupa gustul nostru. Am incercat sa pastrez ingredientele principale. Este un sos foarte bun pentru marinarea carnurilor, de servit cu burgeri, asa ca sos, eu l-am integrat chiar si in sandwich-uri, pentru ca mi-a placut foarte mult cum a iesit. Nu stiu cum este cel din comert, pentru ca nu am cumparat niciodata, nu am fost tentata sa iau din cauza ingredientelor, are destul de multi aditivi, iar asta nu ma incanta. Am gasit aceasta varianta foarte faina, l-am pregatit si se patreaza la rece 2-3 saptamani.
Ingrediente:
- 1 ceapa potrivita
- 2 catei de usturoi
- 1 conserva rosii decojite (400 gr)
- 30 ml ulei de masline
- 40 ml otet
- 1 lingura si jumatate zahar brun
- 1 lingura plina mustar Dijon
- 1 lingura sos worcester
- sare
- piper
- 1 lingura boia de ardei dulce afumata
Mod de preparare:
Ceapa o curatati si o tocati marunt, la fel si usturoiul.
Rosiile decojite le taiati cuburi, daca sunt intregi cum au fost la mine.
Puneti uleiul intr-o cratita nu foarte mare, adaugati ceapa si usturoiul.
Le sotati la foc mic, 1-2 minute, apoi puneti otetul si il lasati sa se evapore.
Adaugati rosiile cu tot cu sucul lor, amestecati si lasati sa fiarba 2-3 minute.
Acum puneti mustarul, zaharul, piperul, sare, boiaua afumata si sosul worcester.
Amestecati bine totul.
Lasati sa fiarba 15-20 de minute, invartiti in el din cand in cand.
Cand are o consistenta cremoasa, stingeti focul.
Il lasati 2-3 minute sa se racoreaca, apoi il pasati cu un blender vertical.
Pentru a fi cat mai fin, il treceti prin sita dupa ce a fost pasat.
Il lasati sa se raceasca si il turnati intr-un borcan.
Inchideti bine capacul si il dati la frigider.
Se pastreaza foarte bine 2-3 saptamani si il folositi ori de cate ori doriti.