Ingrediente:
- 2 galbenusuri
- 3 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (sau 3 linguri zahar)
- 200 ml lapte
- 100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor ( sau cu zahar)
- 1 lingura cu varf karob (sau cacao neagra)
- 250 ml smantana pentru frisca
- 1 lingurita vanilie
- 1 lingurita rom
Mod de preparare:
Intr-o cratita puneti galbenusurile cu zaharul si le amestecati.
Adaugati laptele treptat, invartiti continuu pana incorporati tot laptele.
Puneti amestecul pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu cu un tel, pana indulcitorul se topeste.
Luati cratita de pe foc, adaugati ciocolata, karobul si invartiti pana sunt bine incorporate toate.
Acoperiti cu o folie, dati la rece crema de ciocolata.
Smantana pentru frisca, rece, o mixati pana incepe sa devina spumoasa.
Adaugati amestecul de ciocolata, vanilia, romul si mixati pana sunt incorporate toate.
O sa obtineti o crema spumoasa si foarte aerata.
Pregatiti o caserola, turnati compozitia de inghetata, o acoperiti cu capacul.
O bagati in congelator, iar dupa 30 de minute o scoateti, amestecati cu o paleta de silicon si o bagati iar la congelator.
Procedati astfel de 3 ori, dupa ce trec 30 de minute.
Dupa ce o amestecati de 3 ori, nu mai umblati la ea pana a doua zi.
Cand serviti, o scoateti cam cu 15 minute inainte la temperatura camerei, ca sa o puteti lua frumos cu o cupa speciala pentru inghetata.
Sa aveti pofta!