luni, 12 ianuarie 2015

Fursecuri cu cacao si ciocolata alba

Sunt o mare fana a fursecurilor si imi place sa rontai la ele tare mult. Daca ar fi dupa mine cred ca as face saptamanal, insa ai mei, mai vor ba o prajitura cu crema, ba una insiropata, si trebuie sa ii rasfatam pe fiecare in parte, macar din cand in cand. De Craciun nu eram asa sigura ca voi face fursecuri, aveam foarte multe retete in cap, insa am primit niste untura si a fost un bun motiv sa fac niste fursecuri, nu de alta, dar sa ma rasfat si eu putin ;;)

Ingrediente:
  • 200 gr untura
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 300-350 gr faina
  • 80 gr ciocolata alba
  • 40 ml frisca lichida
  • bombonele pentru decor
Mod de preparare:
Intr-un bol mixam untura cu zaharul pudra.
Incorporam ouale, apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Adaugam praful de copt, cacaoa si faina in ploaie.
Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta usor moale ca sa iese prin sprit.

Tapetam cu hartie de copt o tava, punem aluat intr-un sprit si formam niste ineluse, cu distanta intre ele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cat sa se usuce putin, cam 10-15 minute.

Cand sunt gata le scoatem pe o tava pentru a se racori si punem altele la copt.
Procedam asa pana este gata intreaga compozitie. Ies cam 50 de fursecuri.
Ciocolata rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida si o punem pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata se topeste in totalitate.
Luam cate un fursec si il trecem cam pe jumatate prin ciocolata alba, apoi le presaram cu bombonele.

Le asezam inapoi in tava pana se usuca glazura, apoi le punem intr-o cutie metalica cu capac si le dam la rece.