marți, 19 noiembrie 2024

Dorada cu legume la cuptor

 
Dorada este un peste pe care multa lume il consuma, cel putin alor mei le place mult, mai ales ca este si usor de mancat, doar indepartezi sira spinarii si nu prea mai raman oase, in comparatie cu alti pesti care sunt plini de oase. Indiferent de cum il pregatiti, prajit, la cuptor, la gratar este la fel de gustos! Eu am ales de aceasta data sa il fac la cuptor, cu niste legume ce se cereau folosite. Zilele astea vor fi multe dezlegari la peste, asa ca poate puneti si voi reteta in practica!

Ingrediente:

  • 2 pesti dorada
  • 1 ardei galben
  • 1 morcov
  • 1/2 dovlecel
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 cana suc de rosii cu ardei de casa
  • sare
  • piper cu lamaie
  • oregano
  • 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Curatati pestii (daca nu ii cumparati gata curatati), ii spalati si ii stergeti cu niste servetele.
Ardeiul galben il taiati pe jumatate, indepartati cotorul si semintele, apoi il taiati fasii.
Morcovul decojit il taiati rondele.
Dovlecelul spalat il taiati in doua pe lungime, apoi il feliati.
Usturoiul curatat il taiati feliute.
Asezati hartie de copt intr-o tava.
Turnati sucul de rosii cu ardei (daca nu aveti facut, blendati jumatate de cutie de rosii decojite cu jumatate de ardei kapia), asezati fasiile de ardei, dovleceii, morcovul si usturoiul.
Condimentati legumele cu sare, piper cu lamaie si oregano.
Pestele il ungeti cu cate o lingura de ulei de masline fiecare, apoi il condimentati pe ambele parti cu sare, piper cu lamaie si oregano.
Asezati pestii peste legume.

Inveliti tava cu staniol, introduceti pestele in cuptorul incins la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Dupa acest timp, il descoperiti si il mai lasati circa 20 de minute.
Cand este gata, il scoateti din cuptor.

Il serviti simplu, cu mamaliga, mujdei...
Pofta buna!