Ingrediente:
- 3 oua
- 60 gr unt
- 40 gr indulcitor pudra 1:2 (sau 80 gr zahar pudra)
- 200 ml lapte
- 50 gr nuca de cocos
- 2 linguri cacao
- 120 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de cocos
- 200 gr cirese
- 50 gr ciocolata alba cu indulcitor (sau cu zahar)
Mod de preparare:
Topiti untul si il lasati sa se racoreasca.
Intr-un bol puneti ouale, un praf de sare, indulcitorul pudra si mixati pana se spumeaza bine.
Incorporati untul si mixati, apoi puneti laptele si esenta de cocos.
Separat, in alt bol, cerneti faina cu cacaoa si praful de copt.
Le adaugati in compozitia lichida, mixati usor.
La final adaugati nuca de cocos si amestecati usor.
Ciresele spalate, le curatati de codite si le scoateti samburii.
Le incorporati in compozitia de pancakes, amestecati usor cu o paleta.
Incingeti o tigaie mai groasa, o ungeti cu putin ulei (la mine nu a fost nevoie sa o ung), puneti cate doua linguri de compozitie pentru fiecare pancakes.
Le coaceti la foc mic, le intoarceti cu grija.
Le asezati pe o farfurie.
Ciocolata alba o rupeti bucati si o topiti pe baie de aburi.
Puneti pe o farfurie pancakes, turnati ciocolata topita peste ele, puneti si cirese proaspete, apoi serviti.
Din aceasta compozitie mi-au iesti 14 bucati.
Pofta buna!