duminică, 13 octombrie 2019

Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Express cu gatire sub presiune

Am pregatit in acest week-end o reteta ce a primit foarte multe laude si a fost apreciata mai mult decat ma asteptam: niste pulpe de rata bine patrunse, cu ciuperci brune (desi mi-as fi dorit sa folosesc niste ciuperci de padure, de sezon, insa nu am ajuns la piata sa cumpar) si un sos de smantana cu parmezan. Cand am luat capacul de pe oala nu pot sa va spun cat de bine mirosea totul si cum intr-o secunda preparatul mi-a furat privirea.
Ca sa pregatesc aceasta reteta m-am ajutat de aparatul meu preferat din bucatarie, pot sa il numesc chiar prietenul meu,  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, ca tot sarbatorim in aceasta luna Crocktober.
Gasiti acest aparat dar si cele in varianta slow pe pagina Crock-Pot Romania si sunt chiar la reducere. Dati un click si aflati mai multe informatii:  http://bit.ly/2Mecq6U
Ingrediente:
  • 2 pulpe de rata
  • 500 gr ciuperci brune
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 catel mare de usturoi
  • 150 ml smantana de gatit
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat
  • 1 lingurita rasa amestec ierburi aromatice
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Parliti pulpele pe flacara aragazulu, le spalati bine.
Morcovul il decojiti si il taiati rondele.
Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat in patru.
Ciupercile spalate le taiati felii.
Conectati aparatul Multicooker la o sursa de curent.
Apasati functia Brown/Saute, un timp de 10 minute si butonul Start/Stop.
Puneti pulpele, le rumeniti pe ambele parti, cam 5 minute, apoi le scoateti pe un platou.
Adaugati ciupercile, ceapa, morcovul si le sotati in cele 5 minute ramase. Nu este nevoie de ulei, va folositi doar de grasimea lasata de rata.
Presarati sare, piper, rozmarin si ierburile aromatice.
Asezati pulpele peste ciuperci, presarati si pe ele sare si piper.
Puneti capacul, aveti grija sa fie blocat, iar supapa de aburi sa fie inchisa.
Apasati functia Meat/Stew, setati timpul de 35 de minute si presiunea High.
Acum apasati butonul Start/Stop.
Lasati sa treaca tot timpul, pana auziti sonorul de final.
Cand este gata, nu deschide capacul in primele 10 minute capacul. Dupa ce trece acest timp, invartiti  supapa de aburi pe deschis.
Deschideti capacul.
Puneti smantana, usturoiul si parmezanul ras.
Apasati iar Brown/Saute, un timp de 2 minute si butonul Start/Stop.
Amestecati bine cu o paleta de lemn. Trebuie doar sa dea cateva clocote, pentru a se ingrosa sosul.
Cand este gata, scoateti aparatul din priza.
Se serveste preparatul cald, presarat cu patrunjel verde tocat.
Sa aveti pofta!