vineri, 10 februarie 2023

Rulada cu ciocolata alba si fructe de padure

 
Am intrat in bucatarie cu gandul de a face o rulada Red Velvet, dar numai rosie nu a iesit! 😂😂😂Mi-a jucat colorantul feste, cred ca nu era ok pentru copturi, doar pentru creme, asa ca a iesit o rulada normala. Am pregatit-o simpla, cu o delicioasa crema cu ciocolata alba, iar fructele de padure au mers perfect cu aceasta crema. Este pregatita cu indulcitor de la Green Sugar Premium, un indulcitor natural, cu putere dubla de indulcire. Oricum, desi stiti din postarile mele ca sunt o mare iubitoare a dulciurilor pregatite cu indulcitor natural si il folosesc tot mai des in deserturile mele, dulciurile cu zahar fiind tot mai rare la noi in casa si asta ma bucura. Acum gasiti acest indulcitor premiun si in varianta stick-uri, fiind usor de luat in geanta, cand va doriti sa beti o cafea in oras, dar vreti sa o indulciti natural. Gata cu vorba, mai bine va invit la o felie de rulada!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 2 linguri si jumatate indulcitor premium 1:2 ( sau 5 linguri zahar)
  • 50 ml ulei
  • 170 gr lapte batut
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite vanilie
Pentru crema cu ciocolata alba:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata alba cu indulcitor (sau cu zahar)
  • 1 lingurita vanilie
Pentru jeleul de fructe:
  • 250 gr fructe de padure congelate (sau proaspete)
  • 1 lingura indulcitor premium 1:2 (sau 2 linguri zahar)
  • 1 lingura amidon
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare.
Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa.
In alt bol mixati gabenusurile cu uleiul si laptele batut.
Stingeti bicarbonatul cu doua linguri de otet, il puneti peste galbenusuri.
Adaugati faina cernuta si cacaoa.
Puneti jumatatea din cantitatea de bezea, amestecati usor cu o paleta.
Adaugati si restul de bezea si invartiti usor cu paleta.
Tapetati o tava de 34/36 cm cu hartie de copt.
Turnati compozitia, o nivelati si introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 16-18 minute.
Scoateti blatul, il lasati un minut la racorit.
Il desprindeti de pe hartie, il rulati, apoi il inveliti in hartia de copt si il lasati sa se raceasca.
Jeleul de fructe:
Intr-o cratita puneti fructele de padure cu indulcitorul.
Le transferati pe foc, lasati sa dea cateva clocote.
Amestecati amidonul cu 3 linguri de apa rece, il turnati peste fructe.
Amestecati pana se ingroasa, apoi il dati deoparte si il lasati sa se raceasca.
Crema de ciocolata alba:
Rupeti 50 gr ciocolata alba, o puneti intr-un bol de inox pe baie de aburi si o topiti.
O dati deoparte, o lasati sa se raceasca.
Restul de ciocolata o tocati marunt.
Frisca rece o mixati pana devine spumoasa.
Adaugati ciocolata topita rece, cea maruntita si amestecati usor cu o paleta.
Desfaceti usor blatul de rulada, intindeti crema.
Puneti jeleul de fructe pe marginea de pe care incepeti sa rulati .
Incepeti si rulati cat mai strans, desi e putin mai greu, ca e mult jeleul, dar se poate.
O puneti in folie alimentara rulada, o strangeti bine si o dati la rece 2-3 ore sau peste noapte.
O portionati si serviti!
Pofta buna!