Ingrediente:
- 1 kg si 100 gr zmeura
- 650 gr zahar
- 300 ml apa
Mod de preparare:
Puneti zmeura usor intr-o sita si o treceti pe sub jetul de apa.
O invartiti usor, ca sa fie toata trecuta pe sub apa.
O lasati la scurs cam o ora.
Dupa ce zmeura s-a scurs bine, pregatiti siropul.
Puneti intr-un tuci apa, zaharul si le transferati pe foc.
Amestecati continuu pana zaharul este complet topit.
Lasati sa fiarba siropul la foc potrivit 12-15 minute, nu mai mult.
Adaugati zmeura si amestecati usor, ca sa nu o zdrobiti, cu o paleta de lemn.
Cand incepe sa faca spuma deasupra, o adunati.
Fierbeti tot la foc potrivit dulceata si dupa ce puneti fructele. Amestecati din cand in cand.
Dupa ce ati pus fructele o fierbeti 15 minute.
Cand este gata, o dati deoparte si o lasati 5 minute la odihnit.
In borcane curate, puneti dulceata fierbinte si infiletati bine capacele.
Le intoarceti cu gura in jos, le inveliti intr-o patura pana a doua zi, pana sunt reci de tot.
A doua zi intoarceti borcanele si le pastrati la rece.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 4 borcane de 200 ml si mi-a mai ramas intr-o canita, pentru degustare.
Sa incercati aceasta dulceata, pentru ca este minunata si mi-a placut mult ca au ramas si bucati de zmeura!