Ingrediente (pentru 6 portii):
- 13 polonice cu apa
- 1 morcov
- 1 radacina pastarnac
- 1 ceapa mica
- 5 bucati file de cod
- sare
- piper
- 3 plicuri de gelatina
- 6-7 catei de usturoi
- crengute de patrunjel
Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul.
Ceapa o curatam si o spalam.
Fileul de peste il decongelam si il spalam.
Intr-o oala punem la fiert cantitatea de apa impreuna cu legumele.
Cand acestea din urma sunt fierte cam pe trei sferturi, adaugam bucatile de peste si mai lasam sa fiarba pana e patruns si pestele.
El nu are nevoie de foarte mult timp sa fiarba.
Cand este gata, scoatem intr-un bol legumele si in altul pestele.
Lasam sa sa raceasca putin zeama, apoi luam un polonic intr-un bol si amestecam cu gelatina.
Dupa ce s-a dizolvat bine gelatina, o punem in toata zeama si amestecam bine.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul in oala.
Invartim cu o lingura de lemn si lasam vreo 10 minute asa sa isi ia gust de usturoi.
In niste castronele asezam felii de morcov si bucati de peste.
Punem in fiecare si zeama, pe care o trecem printr-o sita sa nu gasim bucati de usturoi in farfurii.
Spalam crengute de patrunjel si asezam peste fiecare.
Le dam la rece pana a 2 a zi, cand putem sa le servim.
Sa aveti pofta...
Aaaa si o sugestie pe care am aflat-o si eu dupa: pentru un plus de gust, puteti pune in fiecare farfurie si cate o bucatica de peste afumat....