sâmbătă, 26 septembrie 2020

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Express

Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o pentru week-end, pentru noi in casa, deci nici o ocazie speciala! Carnea de purcel este foarte frageda, iar eu am ales sa o pregatesc la multicooker ca sa se topeasca in gura. Am avut si sos barbeque pregatit in casa, asa ca mi-a iesit minunata! Trebuie sa o incercati macar o data!

Ingrediente:

  • 1 bucata burta de purcel
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 6 linguri sos barbeque
  • oregano uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 2 morcovi
  • 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Spalati bucata de carne, o stergeti cu niste servetele.
O rulati cat mai strans, apoi o legati cu sfoara de bucatarie.
Presarati rulada cu sare, piper, boia de ardei dulce si oregano.
O masati cu aceste condimente peste tot.
Luati 3 linguri de sos barbeque, ungeti bine rulada.
Puneti 1/2 cana cu apa in oala multicooker-ului, apoi asezati gratarul si puneti rulada pe gratar.
Curatati usturoiul, il taiati felii si il repartizati pe rulada.
Conectati la o sursa de curent aparatul, puneti capacul si il inchideti, apoi pozitionati si supapa de aburi pe inchis.
Apasati functia Meat/Stew, presiunea high si un timp de 40 de minute. 
Acum apasati Start/Stop.
Intre timp, curatati cartofii si morcovii.
Ii taiati pe lung.
Ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii stropiti cu ulei de masline, presarati sare, piper, boia si oregano.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 200 de grade pentru 20 de minute.
Cand s-a terminat timpul la rulada, apasati Start/Stop, scoateti aparatul din priza.
Il lasati 5 minute sa stea, apoi cu o lingura de lemn deschideti supapa de aburi.
Cand a iesit tot aburul, deschideti capacul.
Dupa 20 de minute scoateti si cartofii din cuptor, faceti putin loc pe mijloc si asezati rulada.
O ungeti cu restul de sos barbeque.
Introduceti iar tava in cuptor pentru 15 minute, pana rulada prinde o usoara crusta.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati putin la racorit.
O portionati si serviti.
Merge perfect cu salate, muraturi sau chiar servita in sandwich-uri!
Este o incantare!
Pofta buna!