Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 gr unt
- 1 ou batut
- 230 gr faina
- 3 linguri apa rece
- sare
Pentru umplutura:
- 100 gr crema de branza
- 1 lingura parmezan ras
- 100 gr cascaval
- 1/2 legatura patrunjel verde
- rosii de diferite marimi si culori
- oregano
- susan
- 1 galbenus cu 2 linguri lapte pentru uns
Mod de preparare:
Aluatul:
Taiati untul rece cuburi, il puneti intr-un bol.
Adaugati oul batut, jumatate din faina si sare.
Incepeti si framantati.
Puneti restul de faina, framantati, iar la final adaugati apa rece.
O sa obtineti o bila de aluat omogena.
O inveliti in folie, o dati la rece 30 de minute.
Umplutura:
Rosiile spalate le taiati in felii pe rotund, iar cele cherry pe jumatate.
Le asezati pe servetele, pentru a absorbi din zeama.
Patrunjelul verde il tocati marunt.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare.
Scoateti aluatul de la rece si pe o bucata de hartie de copt, il intindeti intr-o foaie nu foarte subtire, dreptunghiulara.
O ungeti cu crema de branza, marginile le lasati putin libere.
Presarati patrunjelul verde, parmezanul, apoi cascavalul.
Asezati feliile de rosii peste si presarati oregano.
Marginea libera o aduceti spre interior, putin peste rosii.
Amestecati galbenusul cu laptele, ungeti marginea tartei si presarati susan.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 20 de minute, apoi inca 15 minute cu ventilatie.
O scoateti din cuptor cand este gata, o lasati putin la racorit si serviti.
Pofta buna!