Ingrediente:
- 2 fileuri de somon
- 1 lingurita plina cu mustar
- 1 lingura ulei de masline
- rozmarin uscat
- sare
- piper
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri de zeama de lamaie
- lamaie pentru servit
Mod de preparare:
Spalati somonul, il stergeti cu niste servetele.
Il pipaiti daca mai are oase si le scoateti cu o penseta, eu am mai gasit doua-trei.
Curatati usturoiul si il pisati.
Intr-un bol amestecati mustarul cu uleiul si zeama de lamaie, apoi adaugati restul condimentelor si la sfarsit usturoiul.
Daca va place mustarul cu boabe de mustar, puteti folosi jumatate de lingurita simplu si jumatate cu boabe.
Puneti hartie de copt pe o tava, asezati bucatile de peste, cu pielita in jos.
Ungeti fiecare bucata cu sosul de mustar.
Incingeti cuptorul la 200 de grade.
Introduceti pestele pentru 20 de minute.
Cand este gata, il scoateti, il lasati 5 minute sa se racoreasca.
Este gata sa fie servit. Il stropiti cu putina zeama de lamaie.
Pofta buna!