duminică, 9 decembrie 2018

Tarta cu foietaj, ciuperci si peste

Daca tot am primit un cos generos cu produse de la Podravka si fiind atatea zile dezlegare la peste, m-am gandit sa pregatesc o tarta delicioasa pentru ai mei. Se face destul de repede si este super gustoasa in orice moment al zilei, dar grozava sa o luati si la pachet, pentu ca poate fi servita calda dar si rece.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Ceapa curatata o tocati marunt, ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il faceti cubulete.
Ciupercile le spalati, le scurgeti si le tocati in robot, dar nu foarte marunt.
Desfaceti conservele, le rasturnati intr-un bol si maruntiti pestele cu o furculita. 
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa, ardeiul kapia. Le innabusiti 1-2 minute.
Adaugati ciupercile, amestecati, turnati o canita de apa.
Presarati sare, piper, busuiocul uscat si condimentele pentru peste. Amestecati totul.
Lasati sa scada lichidul, apoi adaugati pestele maruntit cu tot cu sos.
Amestecati in umplutura, lasati sa scada lichidul de tot.
La final presarati faina, invartiti, mai lasati 1 minut pe foc.
Trageti tigaia deoparte si incorporati patrunjelul verde, tocat marunt.

Presarati faina pe masa de lucru.
Puneti foietajul, il mai intindeti putin.
Taiati foietajul pe lungime, o bucata sa fie mai lata si una mai ingusta.
Luati bucata mai mare de foietaj, o asezati intr-o tava de tarta (eu am folosit o tava dreptunghiulara), cu degetele apasati bine si pe peretii tavii, o intepati cu furculita.
Puneti umplutura si o nivelati.
Asezati cealalta bucata de foietaj deasupra, o lipiti bine pe margini, de prima bucata de aluat.
Umeziti cu putina apa, cu o pensula, foietajul, asezati felii de rosii cherry si presarati seminte de in.

Pe mijloc faceti o gaura cu un varf de cutit, ca sa nu existe riscul sa crape tarta.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40 de minute.

Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati putin sa se raceasca, apoi o puteti servi.
Sa aveti pofta!
PS: Daca nu faceti tarta de post, puteti pune 1 ou in umplutura in loc de faina si ungeti deasupra cu ou batut.