marți, 3 mai 2022

Hotdog de casa

 
O data pe an imi fac pofta de hotdog, pentru ca da, imi placeeeeee! De cate ori cand trec pe langa un loc unde se preparat hotdogi, ma imbie tare mirosul si parca as servi, dar acasa ii fac fix pe gustul si placerea mea. Este o reteta simpla, chiar super simpla daca cumparati si batoanele, desi eu le-am pregatit in casa. Pe langa crenvursti puteti pune un sos care va place, muraturi, legume, branza, dulceata de ardei iuti sau orice altceva, ce combinatie va trece voua prin cap, important este sa va placa finalul.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 batoane de casa (sau cumparate)
  • 4 crenvursti 
  • frunze de salata verde
  • rosii cherry colorate
  • 2 castraveti murati
  • mustar
  • ketchup
Mod de preparare:
Mai intai pregatiti batoanele, le puteti coace si cu o zi inainte. 
Aceasta este reteta mea: https://rocsyinbucatarie.blogspot.com/2016/04/batoane-cu-mac.html.
Intr-o craticioara puneti crenvurstii la fiert. Incercati sa cumparati crenvustii cei mai calitativi posibil, ca sa fie gustosi si cat mai sanatosi.
Puteti opta sa puneti cate doi intr-un baton, dar mie nu mi-au incaput, asa ca am pus cate unul.
Cand sunt fierti, ii scoateti cu o paleta pe un platou.
Salata verde o spalati bine frunza cu frunza, apoi o stergeti cu servetele.
Rosiile cherry le taiati pe jumatate. 
Castravetii murati ii taiati rondele.
Batoanele le taiati in doua pe lungime.
Le puneti cu fata in jos pe o tigaie grill incinsa si le incalziti putin.
Ungeti partea de jos cu putin mustar, asezati cate o frunza de salata si rondele de castraveti murati.
Puneti cate un crenvurste, apoi rosii, iar deasupra veniti cu mustar si ketchup.
Se serveste cu placere cat este cald.
Pofta buna!