vineri, 25 noiembrie 2022

Pasta tartinabila cu ton

 
In acest post sunt multe zile cu dezlegare la peste, iar daca aveti ton prin camara, puteti pregati aceasta pasta (pateu) tartinabila foarte gustoasa. O puteti pregati chiar pentru sarbatori, sa faceti niste crostini pentru platoul cu aperitive, sa umpleti niste rosii cu, niste mini tarte sau niste rulouri din aluat! Iubitorii si consumatorii de peste o vor aprecia foarte mult si vor fi incantati! Ii puteti pune si ierburi aromatice, in functie de ceea ce va place.

Ingrediente:

  • 150 gr ton in suc propriu
  • 4 rosii uscate
  • 5 masline negre fara samburi
  • piper
  • sare daca mai este nevoie
  • 1 lingurita crema tartinabila vegana (margarina vegana sau unt daca nu o faceti de post)
  • 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Desfaceti tonul, il scurgeti bine de lichid.
Il rasturnati intr-o sita, apasati cu dosul unei linguri, sa iese bine lichidul, apoi puneti tonul in blender.
Adaugati rosiile uscate, maslinele si piperul.
Pulsati de cateva ori.
Puneti crema tartinabila vegana, zeama de lamaie.
Ii mai dati cateva pulsuri, pana obtineti o pasta.
O rasturnati intr-un vas mic, o acoperiti si o dati la rece 30 de minute, o ora.
Este gata pentru a fi servita!
Pofta buna!