Ingrediente:
- 2 dovelcei potriviti
- 2 vinete potrivite
- 1 ardei gras rosu
- 1 cutie rosii decojite
- 4 linguri sos de gogosari cu kapia de casa
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- oregano uscat
- busuioc uscat
- amestec ierburi italiene
- 4-5 linguri ulei de masline
- 1 lingura fulgi de drojdie (daca aveti, dar sa stiti ca dau un gust foarte bun preparatelor)
Mod de preparare:
Spalati toate legumele.
Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase.
Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul.
Rosiile decojite le puneti in blender impreuna cu usturoiul curatat, sare, piper, oregano si busuioc uscat.
Pasati totul bine, apoi adaugati si sosul de gogosari cu kapia.
Pregatiti un vas de ceramica, turnati sosul.
Acum asezati legumele, in ordinea dorita, eu am pus o felie de dovlecel, vanata, dovlecel, vanata si ardei.
Procedati asa pana umpleti bine vasul cu legume.
Intr-un bol amestecati uleiul cu masline, cu ierburi italiene si fulgii de drojdie.
Acest amestec il turnati deasupra legumelor.
Introduceti preparatul in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 50-60 de minute. Incercati cu o furculita legumele sa fiti siguri ca sunt patrunse.
Dupa acest timp, scoateti preparatul din cuptor, lasati 5 minute la racorit, apoi este gata sa fie servit.
Pofta buna!