Ingrediente:
Pentru briose:
- 5 oua
- 8 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 10 linguri lapte
- 2 lingurite vanilie
- 16 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 3-4 linguri zeama de lamaie
- 4 linguri limoncello
- un praf de sare
- zmeura
Pentru crema de ciocolata:
- 300 ml frisca lichida
- 250 gr ciocolata cu 50% cacao
- 250 gr mascarpone
- 2 linguri zahar pudra
- 4 linguri limoncello
Pentru decor:
- zmeura
- menta verde
- bucati de datela din pasta de zahar
Mod de preparare:
Incepeti cu pregatirea cremei de ciocolata:
Intr-un bol de inox puneti frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele.
Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.
O dati la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte.
Cand crema s-a intarit, o scoateti din frigider si o mixati pana devine spuma.
Adaugati zaharul pudra, mascarponele si limoncello, mixati pana sunt toate incorporate.
Briosele:
Intr-un bol puneti 3 galbenusuri si doua oua intregi.
Le mixati bine, adaugand zaharul treptat.
Incorporati uleiul, laptele, limoncello si vanilia.
Puneti praful de copt cu bicarbonatul intr-o canita, zeama de lamaie, le amestecati si le adaugati in compozitia de mai sus.
Adaugati si faina cernuta, treptat.
Cele 3 albusuri le mixati cu praful de sare, pana devin spumoase.
Le puneti peste compozitia de galbenusuri, amestecati de sus in jos cu o paleta de silicon.
Asezati hartiute in tava de briose, puneti compozitie in ele, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4.
Deasupra puneti bucati de zmeura.
Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-22 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea si daca sunt gata, le scoateti din cuptor.
Procedati astfel pana terminati toata compozitia.
Cand briosele s-au racit, puneti crema de ciocolata intr-un pos si le ornati.
Decorati cu zmeura, menta si dantela din pasta de zahar.
Dati briosele la rece pentru o ora, apoi le puteti servi.
Sa aveti pofta!
Din aceasta cantitate mi-au iesit 22 de briose.