joi, 8 noiembrie 2018

Briose cu zmeura si crema de ciocolata

Bunatati mici, frumoase si mega delicioase am pentru voi, intr-o noua reteta. Zmeura si ciocolata se combina perfect, iar briosele fiind pufoase, a iesit un desert minunat! Sunt grozave pentru o masa festiva, pentru a fi daruite sau pur si simplu, facute pentru cei dragi din casa.

Ingrediente:
Pentru briose:
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 2 lingurite vanilie
  • 16 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri limoncello
  • un praf de sare
  • zmeura
Pentru crema de ciocolata:
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu 50% cacao
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 linguri limoncello
Pentru decor:
  • zmeura
  • menta verde
  • bucati de datela din pasta de zahar
Mod de preparare:
Incepeti cu pregatirea cremei de ciocolata:
Intr-un bol de inox puneti frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele.
Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.
O dati la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte.
Cand crema s-a intarit, o scoateti din frigider si o mixati pana devine spuma.
Adaugati zaharul pudra, mascarponele si limoncello, mixati pana sunt toate incorporate.

Briosele:
Intr-un bol puneti 3 galbenusuri si doua oua intregi.
Le mixati bine, adaugand zaharul treptat.
Incorporati uleiul, laptele, limoncello si vanilia.
Puneti praful de copt cu bicarbonatul intr-o canita, zeama de lamaie, le amestecati si le adaugati in compozitia de mai sus.
Adaugati si faina cernuta, treptat.
Cele 3 albusuri le mixati cu praful de sare, pana devin spumoase.
Le puneti peste compozitia de galbenusuri, amestecati de sus in jos cu o paleta de silicon.

Asezati hartiute in tava de briose, puneti compozitie in ele, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4.
Deasupra puneti bucati de zmeura.
Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-22 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea si daca sunt gata, le scoateti din cuptor.

Procedati astfel pana terminati toata compozitia.
Cand briosele s-au racit, puneti crema de ciocolata intr-un pos si le ornati.
Decorati cu zmeura, menta si dantela din pasta de zahar.
Dati briosele la rece pentru o ora, apoi le puteti servi.
Sa aveti pofta!
Din aceasta cantitate mi-au iesit 22 de briose.