Ingrediente:
- 7 cartofi mari
- 7 oua
- 150 gr cas de oaie
- 100 gr cascaval
- 50 gr parmezan
- 1/2 legatura patrunjel verde
- piper
- sare
- 1 lingura unt
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt patrunsi pe 3/4 ii luam de pe foc, ii scurgem de apa ramasa si ii lasam sa se racoreasca putin.
Punem la fiert 4 oua, le lasam pana devin tari, apoi le lasam sa se racoreasca si le decojim.
Casul de oaie il faramitam cu mana.
Cascavalul, parmezanul le dam pe razatoarea mica si le amestecam.
Ungem un vas yena cu 1 lingura de unt.
Cartofii ii taiem felii rotunde si asezam un strat in vas.
Punem putin din amestecul cascaval- parmezan, jumatate de cantitate din branza de oaie si ouale fierte feliate.
Iar presaram putin cascaval-parmezan, restul de branza de oaie si inca un rand de cartofi rondele.
Cele 3 oua ramase le batem spuma cu putin piper si patrunjelul verde tocat marunt.
Le turnam deasupra uniform apoi presaram tot cascavalul-parmezan.
Bagam vasul in cuptor, il aprindem si lasam preparatul pana prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata lasam putin sa se racoresca apoi servim.
Se face repede nu? Pofta buna!