Aveam pofta de o rulada aperitiv in week-end si am zis ca as vrea sa pregatesc una cu blat de cartofi. Am pregatit foaia cu cartofi, am umplut-o si am lasat-o sa se racoreasca. Asa buna sa fie? Daaaa! Am mancat 3 felii si tot as mai fi mancat. Este numai buna de pregatit, mai ales daca va plac ruladele aperitiv si o sa va incantati familia cu ea.
Ingrediente:
Pentru blatul cu cartofi:
- 6 cartofi potriviti
- 4 oua
- 130 gr cascaval ras
- 1 lingura faina
- sare
- piper
Pentru umplutura:
- 9 felii muschi file de porc
- 1 ardei kapia mic
- 100 gr cascaval
Mod de preparare:
Blatul:
Cartofii curatati si spalati, ii dati pe razatoarea mare.
Ii stoarceti intre maini de zeama, ii puneti intr-un bol.
Bateti ouale cu un tel, le turnati peste cartofi.
Adaugati cascavalul ras, faina, sare si piper.
Amestecati bine cu o paleta.
Daca doriti, puteti adauga verdeturi proaspete tocate sau ierburi aromatice uscate.
Pe o tava mare de aragaz puneti hartie de copt.
Turnati compozitia, o nivelati cu o paleta.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25 de minute, pana de rumeneste si este copt.
Cat timp se coace blatul, pregatiti umplutura:
Muschiul file de porc fie il cumparati feliat, fie il feliati voi.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare.
Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete mici.
Dupa ce s-a copt blatul, il scoateti din cuptor, il lasati 1-2 minute sa se racoreasca.
Asezatii feliile de muschi una langa alta, presarati cascavalul si cubulete de kapia.
Va ajutati de hartia de copt si rulati cat mai strans. Aveti grija ca frige!
Rulada obtinuta o pastrati in hartie de copt, pana se racoreste.
Se serveste calda sau rece, restul se pastreaza la frigider intr-o caserola cu capac.
Pofta buna!