Ingrediente:
- 700 gr piept de pui dezosat
- sare
- piper cu lamaie (sau simplu)
- boia de ardei dulce
- boia de ardei afumata
- oregano uscat
- 1 lingura ulei de masline
Pentru sosul de parmezan cu verdeturi:
- 50 gr unt
- 1 lingura plina parmezan ras
- 3-4 crengute patrunjel verde
- 8 fire usturoi verde, doar cozile
Mod de preparare:
Spalati pieptul, il stergeti cu niste servetele.
Il taiati bucati potrivite, il puneti intr-un bol.
Presarati sare, piper cu lamaie, boia dulce, boia afumata, oregano uscat, uleiul de masline si amestecati-le bine.
Il acoperiti, il dati o ora la frigider sau chiar peste noapte.
Il scoateti din frigider si il lasati 20 de minute la temperatura camerei.
Asezati fiecare bucata de piept pe bete de frigarui. Eu am obtinut 7 frigarui.
Le asezati pe o tava, pe hartie de copt.
Le introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 25-30 de minute.
Le verificati sa fie patrunse.
Inainte sa fie gata, pregatiti sosul:
Patrunjelul verde il tocati marunt, la fel si usturoiul verde.
Topiti untul pe baie de aburi.
Peste el puneti verdeata tocata si pamezanul ras. Amestecati bine.
Scoateti frigaruile din cuptor.
Le asezati pe un platou, puneti sos deasupra si serviti.
Pofta buna!