Ingrediente (pentru 25-30 bucati):
- 3/4 cana de faina alba
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/8 lingurita sare
- 1/2 cana unt,moale
- 1/4 cana zahar tos
- 2/3 miez de nuca tocata
- 2 lingurite ness
- 1 esenta vanilie
Cernem faina ,praful de copt si sarea intr-un bol.
Untul il mixam la viteza mai mare cu zaharul, pana devine o crema.
Peste aceasta crema adaugam amestecul de faina.
Apoi punem nuca,ness-ul si esenta de vanilie.
Amestecam bine cu mana pana obtinem o bila de aluat( va iesi un aluat nu foarte tare, ci putin molicel, dar e perfect pentru a modela fursecurile).
Rupem bucatele de aluat, facem niste bilute pe care le aplatizam putin.
Ungem o tava cu unt si punem hartie de copt.
Asezam fursecurile in ea, la distanta de 2 centimetri.
Introducem tava in cuptorul incins si le lasam acolo 15-20 minute, pana devin usor aurii.
Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Se pastreaza circa 7 zile.