Ingrediente (pentru 25-30 bucati):
- 3/4 cana de faina alba
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/8 lingurita sare
- 1/2 cana unt,moale
- 1/4 cana zahar tos
- 2/3 miez de nuca tocata
- 2 lingurite ness
- 1 esenta vanilie
Cernem faina ,praful de copt si sarea intr-un bol.
Untul il mixam la viteza mai mare cu zaharul, pana devine o crema.
Peste aceasta crema adaugam amestecul de faina.
Apoi punem nuca,ness-ul si esenta de vanilie.
Amestecam bine cu mana pana obtinem o bila de aluat( va iesi un aluat nu foarte tare, ci putin molicel, dar e perfect pentru a modela fursecurile).
Rupem bucatele de aluat, facem niste bilute pe care le aplatizam putin.
Ungem o tava cu unt si punem hartie de copt.
Asezam fursecurile in ea, la distanta de 2 centimetri.
Introducem tava in cuptorul incins si le lasam acolo 15-20 minute, pana devin usor aurii.
Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Se pastreaza circa 7 zile.
tare buni acesti biscuitei! Te pup draga mea!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult.Pup!
ȘtergereDaca este vorba de nuca,atunci vreau si eu.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Pup Dia!
ȘtergereImi plac fursecurile tale, imi place reteta! Astept sa ne mai pregatesti bunatati din cartea pe care ai primit-o!Pupici
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti plac Maria.Pup!
ȘtergereMinunati alaturi de o cana de ceai!
RăspundețiȘtergereO seara minunata!
Multumesc Janet.O duminica frumoasa!
Ștergere