Ingrediente:
- 1 kg rosii de gradina
- 1 ceapa
- 1 pastarnac mic
- 1 morcov
- 1 catel mare de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura legume uscate
- sare
- piper
- busuioc uscat (sau verde)
- 1 lingurita rasa zahar
Mod de preparare:
Intr-o oala puneti niste apa si o transferati pe foc.
Cand incepe sa clocoteasca, dati drumul rosiilor si le lasati cam 2 minute sa fiarba.
Le scoateti pe o farfurie, le lasati sa se racoreasca.
Le decojiti de pielita, indepartati cotorul si le taiati bucati mai mari.
Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul decojit il taiati pe jumatate.
Morcovul il docojiti si il faceti cubulete, la fel si pastarnacul (eu l-am avut in congelator taiat).
Incingeti uleiul de masline intr-o cratita, adaugati ceapa, usturoiul, morcovul si pastarnacul.
Le sotati 2 minute, apoi turnati ca 800 ml de apa.
Cand incepe sa fiarba adaugati rosiile, amestecul de legume, piper si zaharul.
Puneti si busuiocul cand incepe sa fiarba.
Acoperiti, o lasati 30 de minute la foc potrivit.
Cand este gata, dati cratita deoparte, scoateti 3 polonice de zeama.
Cu un mixer vertical, pasati supa.
Daca mai este nevoie de zeama, mai adaugati, eu nu am mai pus.
Puneti sare dupa gust.
Daca nu o serviti in zilele de post, adaugati o lingura de parmezan ras.
Se serveste cu crutoane de paine!
Pofta buna!