marți, 2 august 2022

Supa crema de rosii

 
Ce puteti face cu niste rosii de gradina mai moi? O nebunie de supa crema! Da, poate nu are culoarea aia de un rosu intens, dar gustul este nemaipomenit si asta conteaza pentru mine. Se face tare simplu reteta asta si se mananca cat clipesti din ochi, cel putin la mine asa s-a intamplat. Dar cum sa nu se termine repede, daca a iesit atat de savuroasa? 

Ingrediente:

  • 1 kg rosii de gradina
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac mic
  • 1 morcov
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura legume uscate
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat (sau verde)
  • 1 lingurita rasa zahar
Mod de preparare:
Intr-o oala puneti niste apa si o transferati pe foc.
Cand incepe sa clocoteasca, dati drumul rosiilor si le lasati cam 2 minute sa fiarba.
Le scoateti pe o farfurie, le lasati sa se racoreasca.
Le decojiti de pielita, indepartati cotorul si le taiati bucati mai mari.
Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul decojit il taiati pe jumatate.
Morcovul il docojiti si il faceti cubulete, la fel si pastarnacul (eu l-am avut in congelator taiat).
Incingeti uleiul de masline intr-o cratita, adaugati ceapa, usturoiul, morcovul si pastarnacul.
Le sotati 2 minute, apoi turnati ca 800 ml de apa.
Cand incepe sa fiarba adaugati rosiile, amestecul de legume, piper si zaharul.
Puneti si busuiocul cand incepe sa fiarba.
Acoperiti, o lasati 30 de minute la foc potrivit.
Cand este gata, dati cratita deoparte, scoateti 3 polonice de zeama.
Cu un mixer vertical, pasati supa.
Daca mai este nevoie de zeama, mai adaugati, eu nu am mai pus.
Puneti sare dupa gust.
Daca nu o serviti in zilele de post, adaugati o lingura de parmezan ras.
Se serveste cu crutoane de paine!
Pofta buna!