miercuri, 27 februarie 2013

Prajitura Fanta

De prima data cand am pregatit aceasta prajitura mi-a placut foarte mult.Este aromata, foarte buna si in plus deloc complicata.Poate fi preparata pentru o zi onomastica, la sarbatori sau chiar si atunci cand avem pofta de ceva dulce!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 90 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Crema:
  • 650 gr branza de vaci
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
Pentru stratul de fanta:
  • 1 litru Fanta de portocale (sau suc natural de preferat)
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar
Mod de preparare:
Blatul:
Ouale de la temperatura camerei le separam.
Mixam albusurie pana devin o spuma tare, apoi treptat punem si zaharul.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul.
Punem praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, faina in ploaie, iar la final cacaoa.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in ea si o introducem in cuptorul incins.
Cand este copt blatul, facem testul cu scobitoarea, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem branza sfaramata cu degetele.
Adaugam untul peste ea (sa fie de la temperatura camerei) si mixam pana obtinem o crema.
Punem zaharul pudra treptat, apoi esenta de rom, coaja rasa de portocala si zaharul cu pastai de vanilie.
Stratul de Fanta:
Intr-un vas amestecam budincile cu zaharul si cateva linguri de suc.
Invartim bine cu un tel sa nu fie nici o cocoloasa.
Punem restul de suc pe foc si cand da in clocot adaugam budinca dizolvata.
Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa bine, apoi o tragem de pe aragaz.
Peste blatul rece punem  crema de branza si o nivelam cu o paleta.

Deasupra punem stratul de budinca cu fanta fierbinte si incercam sa o distribuim cat mai uniform.
O lasam sa se raceasca, apoi putem servi!!!