Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 5 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 90 ml ulei
- 1 praf de copt
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- 650 gr branza de vaci
- 250 gr unt
- 200 gr zahar pudra
- 1 lingurita esenta de rom
- coaja rasa de portocala
- 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
- 1 litru Fanta de portocale (sau suc natural de preferat)
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 4 linguri de zahar
Blatul:
Ouale de la temperatura camerei le separam.
Mixam albusurie pana devin o spuma tare, apoi treptat punem si zaharul.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul.
Punem praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, faina in ploaie, iar la final cacaoa.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in ea si o introducem in cuptorul incins.
Cand este copt blatul, facem testul cu scobitoarea, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem branza sfaramata cu degetele.
Adaugam untul peste ea (sa fie de la temperatura camerei) si mixam pana obtinem o crema.
Punem zaharul pudra treptat, apoi esenta de rom, coaja rasa de portocala si zaharul cu pastai de vanilie.
Stratul de Fanta:
Intr-un vas amestecam budincile cu zaharul si cateva linguri de suc.
Invartim bine cu un tel sa nu fie nici o cocoloasa.
Punem restul de suc pe foc si cand da in clocot adaugam budinca dizolvata.
Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa bine, apoi o tragem de pe aragaz.
Peste blatul rece punem crema de branza si o nivelam cu o paleta.
Deasupra punem stratul de budinca cu fanta fierbinte si incercam sa o distribuim cat mai uniform.
O lasam sa se raceasca, apoi putem servi!!!
Buna prajiturica asta, imi aduce ainte de anii copilariei mele :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Paula.Eu am descoperit-o abia acum vreo 3 anisori...
Ștergeree printre preferatele mele;parca de fiecare data imi place mai mult
RăspundețiȘtergerePai este atat e buna!
ȘtergereO prajitura tare frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Cristina!
Ștergeresi mie imi place mult prajitura asta!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Adnia!
ȘtergereFrumoasa si delicioasa! Mai ai si pentru mine o portie?
RăspundețiȘtergereDin pacate nu mai este Alina, dar fac astazi ceva dulce si esti invitata mea!
ȘtergereTara bine arata prajitura ta Rocsy! pup
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Loredana.Pup!
ȘtergereIti doresc o primavara frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru urare.O primavara minunata.Pup!
ȘtergereImi place prajitura!!!O primavara minunata iti doresc!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru frumoasa urare!
ȘtergereCe buna trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereO primavara cu soare pe cer si in suflet!
Medi o primavara frumoasa si plina de zambete si tie.Pup!
ȘtergereDe vre-o 2 ani tot zic s-o fac si eu... Foarte fain ti-a iesit!!
RăspundețiȘtergerePupici dulci si o primavara plina de iubire!!
Ma bucur ca iti plae Simona.O primavara minunata sa ai!
ȘtergereTare bine arata, n-am mai mancat de aproape un an :)
RăspundețiȘtergerePupici si primavara frumoasa :*
Nici eu nu facusem de mult, insa acum am preparat-o pentru a o trimite cuiva.O primavara frumoasa si pentru tine :*
ȘtergereFoarte frumos ti-a reusit prajitura. E printre preferatele mele. Imi plac mult prajiturile cu branza. Iti doresc o primavara minunata!
RăspundețiȘtergereCe ma bucur ca iti place Rita.Sa ai parte de o primavara frumoasa >:D<
ȘtergereTare buna-i!
RăspundețiȘtergereMultumesc Liana!
Ștergere