Ingrediente:
- 500 gr faina
- 2 cartofi
- 3 linguri ulei
- sare
- 25 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- 150-170 ml apa
Spalam cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja.
Cand s-au fiert ii lasam sa se racoreasca, ii decojim apoi ii dam pe razatoarea mica.
Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si o lasam 10 minute sa stea la loc cald.
Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.
Cernem faina, o punem inr-un bol impreuna cu cartofii rasi, drojdia si sare.
Amestecam usor cu mana sa le incorporam putin, apoi adaugam uleiul, turnam apa treptat si framantam pana aluatul devine elastic, omogen si nelipicios.
Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca aluatul intr-un loc cald.
Incalzim cuptorul, reglam o temperatura potrivita.
Dupa ce aluatul a dospit, ungem o tava cu ulei, il punem in tava si il intindem cu degetele (puteti sa il impletiti, sa ii dati ce forma doriti).
Lasam sa mai dospeasca 10-15 minute si in tava, apoi o introducem in cuptorul incins.
Cand s-a rumenit frumos deasupra inseamna ca este gata.
O scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca apoi o invelim intr-un prosop curat pentru a-si pastra prospetimea.
Asa obtinem o bunatate de paine!