Ingrediente:
- 500 gr faina
- 2 cartofi
- 3 linguri ulei
- sare
- 25 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- 150-170 ml apa
Spalam cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja.
Cand s-au fiert ii lasam sa se racoreasca, ii decojim apoi ii dam pe razatoarea mica.
Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si o lasam 10 minute sa stea la loc cald.
Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.
Cernem faina, o punem inr-un bol impreuna cu cartofii rasi, drojdia si sare.
Amestecam usor cu mana sa le incorporam putin, apoi adaugam uleiul, turnam apa treptat si framantam pana aluatul devine elastic, omogen si nelipicios.
Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca aluatul intr-un loc cald.
Incalzim cuptorul, reglam o temperatura potrivita.
Dupa ce aluatul a dospit, ungem o tava cu ulei, il punem in tava si il intindem cu degetele (puteti sa il impletiti, sa ii dati ce forma doriti).
Lasam sa mai dospeasca 10-15 minute si in tava, apoi o introducem in cuptorul incins.
Cand s-a rumenit frumos deasupra inseamna ca este gata.
O scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca apoi o invelim intr-un prosop curat pentru a-si pastra prospetimea.
Asa obtinem o bunatate de paine!
Am venit dupa miros,dar "fur" si o felie de paine gustoasa!
RăspundețiȘtergerePup!
Fura cu incredere...Pup!
ȘtergereOoo da! Ador painica cu cartofi asa ca fur o felie!
RăspundețiȘtergerePup
Toata lumea este pe furat vad:)))..Serveste draga Alina. Pup!
Ștergeremmmm,ce pufoasa este!!nu am incercat niciodata cu cartofi dar o voi face si eu!! pup Rocsy!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Lubita. Sa stii ca painea cu cartofi ramane proaspata mai mult timp decat cea simpla, asa am auzit ca la mine nu a apucat sa stea asa mult timp :D...Pup!
ȘtergereBuna tare painica ta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea!
Ștergerepaine de casa......nu pot refuza asa ceva!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alice!
ȘtergereSa sti ca am venit dupa miros ! Acum ai scos-o din cuptor ?
RăspundețiȘtergereDe mult nu am mai facut cu cartofi....buna ideea, multumesc !
Mai ai un colt si pentru mine sau ala l-ai mancat primul ?
Sa ai o saptamana asa cum ti-o doresti !
De unde sa mai fie Sidy?? Am mancat din ea parca era o delicatese :D.. Pup si o zi buna!
ȘtergerePainea mea preferata!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place!
ȘtergerePaine de casa,branza si rosii!!!! Love It!!!!! Pup
RăspundețiȘtergereHai la masa atunci. Pup!
Ștergeredaaaaaaaa, stii ca si eu am facut la o zi dupa tine. problema e ca nu tine mai mult de 2 zile. aia cumparat feliata o tinem la frigider si o saptamana si o prajim la toaster si e tot moale dar baga astia la greu conservanti cred ca sa se mentina asa. asta de casa trebuie facut zilnic, maxim la doua zile. apoi e sfaramicioasa si inecasioasa. nu stiu asta cu cartofi cum e, este urmatoarea pe lista am un bookmark de la Laura Adamache dar nu am comparat cu a ta dc e la fel. pupici
RăspundețiȘtergereBuna. Mie imi place mult painea de casa si poate ca nu tine la fel de mult ca cea de la magazin dar e mul mai sanatoasa. Eu dupa ce o scot din cuptor o las cam 10 minute sa se racoreasca, apoi o invelesc in hartie si intr-un prosop curat si asa coaja se inmoaie si nu se intareste..Si oricum la noi painea de casa nu tine multe zile ca se consuma repede..Pup!
Ștergeream mancat litere la dactilografiere, scuze :P
RăspundețiȘtergere