duminică, 2 martie 2014

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire! Este o prajitura atat de simpla dar atat de buna!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de sare
Pentru jeleu:
  • 250 gr fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf amidon
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
Crema:
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • cateva linguri de suc scurs de la fructele de padure
  • 2 linguri unt
  • aschii de ciocolata alba pentru decor
Mod de preparare:
Blatul:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul.
Incorporam galbenusurile, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la sarsit faina pe care o cernem inainte.
Ungem o tava detasabila cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia in ea.
O introducem in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana blatul este copt.
Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Jeleul:
Oprim cateva linguri de suc de la fructele de padure decongelate.
Fructele le amestecam cu zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le punem la foc mic.
Cand zaharul s-a topit, dizolvam amidonul cu 2-3 linguri de apa si il turnam peste fructe.
Il lasam sa dea 3-4 clocote si il luam de pe foc.
Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie, punem blatul iar deasupra turnam jeleul fierbinte si il lasam sa se raceasca.

Crema:
Intr-un bol amestecam zaharul cu amidonul, semintele de la pastaia de vanilie, putin lapte si sucul de fructe de padure.
Toate acestea le invartim bine cu un tel sa nu aiba cocoloase.
Restul de lapte il punem pe foc si cand da in clocot, punem amestecul de amidon si dam focul la mic.
Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi tragem de pe foc.
Adaugam untul si il incorporam bine.
Lasam 5 minute crema la racorit, apoi o punem peste jeleu si dam prajitura la rece.
O scoatem din tava pe un platou, decoram cu aschii de ciocolata alba si servim!