luni, 20 septembrie 2021

Pui coquelet cu cartofi la cuptor


 Puii coquelet sunt tare buni si gustosi, cel putin noua ne plac! Se pregatesc usor, ca orice alta carne, insa eu i-am preferat la cuptor, bine condimentati si cu cativa cartofi. Desi am pregatit cate unul pentru fiecare, mai mult de jumatate dintr-un pui nu am putut manca, pentru ca sunt satiosi. Merg perfect cu o salata, ceva muraturi din camara sau chiar cu un sos de usturoi! 

Ingrediente:

  • 3 pui coquelet
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura plina ketchup dulce
  • sare
  • piper
  • boia dulce afumata
  • busuioc uscat
  • 1 lingura rosii uscate maruntite
  • 5 catei de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 4 cartofi mari
Mod de preparare:
Puii ii parliti de flacara aragazului de puf.
Ii spalati si ii stergeti cu niste servetele.
Intr-un bol pregatiti amestecul de condimente.
Mai intai amestecati sosul de soia, cu uleiul si ketchup-ul.
Adaugati coaja rasa de lamaie, sare, piper, boia afumata, busuioc uscat, rosii uscate maruntite.
La final, usturoiul curatat, il pisati si il incorporati.
Cu acest amestec, masati bine cei 3 pui, pe toate partile.
Curatati cartofii, ii taiati pe lung, bucati mai groase.
Ceapa verde o taiati bucati mai mari.
Asezati intr-o tava cartofii, ceapa verde, ii stropiti cu putin ulei de masline, presarati sare, piper si putin oregano uscat.
Deasupra puneti puii.
Turnati cam 1/2 cana cu apa sau supa de legume.
Acoperiti totul cu staniol.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru o ora.
Dupa acest timp, descoperiti puii.
Ii stropiti cu zeama din tava.
Mai dati 15 minute pe functia grill, daca nu aveti aceasta functie, ii lasati pana se rumenesc.
Cand sunt gata ii scaoteti din cuptor.
Ii lasati putin la racorit, apoi sunt gata pentru a fi serviti.
Pofta buna!