- 4 dovlecei nu foarte mari
- 120-150 gr cascaval Delaco
- 4 catei de usturoi
- 2 oua
- 2 linguri pesmet
- 3-4 linguri faina
- 1/2 legatura marar verde
- 1/2 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
- faina pentru tavalit
- ulei
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Luam cate putin intre maini si ii stoarcem cat putem de bine de zeama lasata.
Usturoiul il curatam, il pisam si il punem peste dovleac.
Adaugam ouale, faina si pesmetul.
Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Punem atat verdeata cat si cascavalul in compozitia de chiftele si amestecam bine .
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Intr-o tigaie punem ulei la incins, ceva mai mult.
Luam cu mana din compozitie si formam chiftele.
Le tavalim prin faina, apoi le punem la prajit in uleiul incins.
Le rumenim frumos pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe servetele de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Dupa ce le terminam de pregatit, le lasam putin la racorit si servim.
Sunt bune atat calde cat si reci, simple, cu o salata sau putin mustar.
Sa aveti pofta!