- 4 oua
- 270 gr zahar
- 100 ml ulei
- 75 ml suc de portocale stors proaspat
- 1 praf de copt
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- coaja rasa de portocala
- 320 gr faina
- 1 praf sare
- 3 mere
- 2 linguri zahar
- 1/2 linguirta scortisoara
Spalam merele, le decojim si le facem feliute.
Le amestecam cu scostisoara, doua linguri de zahar apoi le lasam deoparte.
Separam ouale si mixam galbenusurile cu 200 gr de zahar pana isi dubleaza volumul.
Incorporam uleiul, sucul de portocala, zaharul cu pastai de vanilie si coaja de portocala rasa.
Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas.
Faina o amestecam cu praful de copt, praful de sare, o incorporam peste compozitia de galbenusuri, iar la sfarsit punem albusurile si amestecam usor cu o paleta de silicon.
Ungem tava de guguluf cu unt si tapetam bine cu faina.
Turnam 3/4 din compozitia in tava, asezam un rand de mere, restul de aluat si iar mere.
Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana guguluful prinde o culoare frumoasa deasupra si este bine copt (facem testul cu scobitoare).
Il scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreasca si servim.
Este un guguluf foarte bun, textura pufoasa, delicios, doar ca puteti pune mai multe mere, la mine au fost cam putine dar atatea aveam in acel moment in casa.
Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie..Multumesc mult Adriana. Este foarte bun si o sa repet reteta curand cu mai multe mere!