joi, 27 decembrie 2012

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Acum de sarbatori am vrut sa fac o gustare usoara pentru ca, stiind ca daca sunt numai fripturi, sarmale si alte cele o sa imi cada greu.Am ales sa pregatesc aceasta rulada, asa zic eu ca e o rulada, foarte buna, se prepara foarte usor plus ca e foarte buna si chiar ne-a placut mult.Multumesc Gabytzei  pentru reteta!

Ingrediente:
  • 3 jumatati piept de pui dezosat
  • 1 borcan mici cu ciuperci
  • patrunjel verde
  • gogosari in otet
  • 1 foaie aluat foietaj
  • 7 felii muschi file
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
Mod de preparare:
Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei.
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Intr-un castronel punem uleiul, putina sare, piper si boia de ardei dulce.
Amestecam bine si cu o pensula ungem bucatile de pui.
Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam.
Le taiem feliute, presaram sare, piper si putin patrunjel verde tocat.
Facem un buzunarel la bucatile de pui (cu grija sa nu taiati si sa iese lama cutitului si pe partea cealalta) si cu o lingurita punem din amestecul de ciuperci.
Asezam peste ciuperci felii de gogosar in otet.
Intindem aluatul pe masa, asezam feliile de muschi pe mijloc, apoi bucatile de piept umplute.

Batem oul spuma si ungem marginile aluatului.
Luam parte de jos a aluatului si venim cu el peste piept, apoi capetele, iar la final acoperim cu partea de sus.
Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.
Luam rulada si o asezam cu partea unde am impachetat-o  in jos dar printr-o miscare rapida.
O ungem cu oul ramas apoi o bagam in cuptorul incins.
Reglam o temperatura potrivita si lasam pana devine prinde o culoare aurie foietajul ( eu am lasat-o la copt 70 de minute sa fiu sigura ca s-a patruns bine puiul).
Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa sa raceasca apoi putem servi.
Se poate consuma calda dar si rece!
Sursa de inspiratie