Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 4 linguri lapte
- 9 linguri faina
- 1 praf de copt
- 2 lingurite vanilie
- un praf de care
Pentru jeleul de capsuni:
- 750 gr capsuni congelate
- 2 linguri zahar
- 3 linguri amidon
Pentru crema de ciocolata:
- 250 ml frisca lichida
- 300 gr ciocolata de 50% cacao
- 100 gr mascarpone
- 1 lingura coaja de portocala confiata
Pentru crema de vanilie:
- 700 ml lapte
- 7 linguri zahar
- 6 linguri amidon
- 150 gr mascarpone
- 1 plic zahar vanilat cu pastai de vanilie
- 1 linngurita vanilie
- inimioare decorative/decoratiuni din ciocolata
Mod de preparare:
Blatul:
Intr-un bol puneti doua oua intregi si 4 galbenusuri.
Mixati si adaugati treptat zaharul.
Puneti uleiul, laptele, vanilia, amestecati.
La final adaugati faina cernuta cu praful de copt.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Le incorporati in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta de silicon.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, pana blatul este copt, cam 20-25 de minute.
Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se racasca.
Il taiati in doua foi, pe lungime.
Puteti opta sa coaceti doua foi separat, eu asa procedez mai mereu.
Crema de ciocolata:
Intr-un bol de inox rupeti ciocolata, puneti frisca lichida.
Trasferati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.
Dati crema la frigider 3-4 ore, pana se intareste.
Cand s-a intarit, o scoateti de la rece, o mixati pana devine spumoasa.
Adaugati mscarponele, coaja de portocala confiata taiata cat mai marunt, mixati pana sunt incorporate toate.
Jeleul de capsuni:
Capsunile decongelate le maruntiti in blender, dar nu le faceti chiar piure, lasati si bucatele mai mari.
Le rasturnati intr-o cratita, adaugati zaharul si le transferati pe foc.
Cand incepe sa clocoteasca si zaharul este topit, dati focul la mic, adaugati amidonul dizolvat cu 3-4 linguri de apa rece.
Amestecati bine sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa ca o budinca. Trageti jeleul de pe foc.
Asezati prima foaie de blat in tava tapetata cu folie.
Peste foaia de blat turnati jeleul de capsuni, il nivelati si dati totul la rece, pana se intareste jeleul.
Crema de vanilie:
Intr-o cratita amestecati laptele, zaharul, amidonul si zaharul cu pastai de vanilie.
Transferati totul pe foc, amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca.
O luati de pe foc cand este gata, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.
Crema rece o mixati cu mascarponele si vanilia.
Cand s-a intarit jeleul, scoateti tava din frigider.
Peste jeleu puneti crema de ciocolata, de la temperatura camerei, o intindeti usor.
Puneti a doua foaie de blat, apoi crema de vanilie si o nivelati.
Dati prajitura la rece 3-4 ore sau peste noapte.
O decorati cu inimioare, decoratiuni din ciocolata, bucati de mandarina, apoi o portionati si serviti.
Pofta buna!