Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350 gr faina
- 250 ml apa fierbinte
- 40 ml apa rece
- sare
Pentru umplutura:
- 300 gr branza de vaci
- 1 lingura plina crema de branza
- 6-8 cozi de ceapa verde
- 1 legatura spanac
- sare
- piper
- busuioc uscat
- putin ulei pentru rumenit
Mod de preparare:
Aluatul:
Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana.
Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana puneti si apa rece si se mai racoreste aluatul.
Cerneti faina intr-un vas, presarati sare.
Turnati apa fierbine, incepeti si framantati.
La final adaugati apa rece si framantati pana obtineti un aluat omogen. Va fi usor lipicios.
Il rasturnati pe masa de lucru, pe care o presarati cu putina faina.
Framantati si cand aluatul devine nelipicios, il acoperiti si il lasati jumatate de ora la odihnit.
Umplutura:
Intr-o cratita puneti apa cu putina sare, o transferati pe foc.
Cand apa incepe sa fiarba, puneti spanacul spalat.
Il lasati 30 de secunde, apoi il scoateti intr-o sita.
Il lasati sa se racoreasca, il stoarceti intre maini si il tocati.
Cozile de ceapa verde le tocati marunt.
Mixati branza de vaci cu crema de branza, presarati sare, piper si putin busuioc uscat.
Adaugati spanacul si ceapa verde, amestecati cu o paleta.
Presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in 10 bucati.
Intindeti fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, nu foarte mare, iar pe jumatate puneti cate o lingura de umplutura.
Cu cealalta jumatate veniti peste umplutura, iar maginile le indoiti putin, pentru a nu iesi umplutura sau apasati cu o furculita.
Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie, il intindeti cu un penson.
Incingeti tigaia, puneti placintele la rumenit, la foc potrivit, pe ambele parti.
La urmatoarea tura de placinte puse la rumenit, ungeti iar tigaia cu ulei.
Le scoateti pe un platou, apoi serviti!
Pofta buna!