joi, 11 iulie 2013

Tocanita de porc cu ceapa

Este o mancare ce ne place foarte mult desi o pregatim rar acum fata de atunci cand eram copii si ii ceream mamei cam des sa ne-o prepare. Merge bine cu o mamaliguta, dar eu cum nu sunt adepta ei va las doar tocanita si puneti voi de o mamaliga bine?

Ingrediente:
  • 1.2 kg pulpa de porc degresata
  • 8-10 cepe
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi optional
Mod de preparare:
Pulpa de porc o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem bucatele potrivite.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Intr-o cratita incingem uleiul si dam drumul bucatilor de carne.
Le rumenim pe ambele parti apoi acoperim bine cu apa.
Cu paleta strangem spuma formata, punem un capac si lasam sa fiarba cam pe jumatate carnea.
Adaugam ceapa, condimentam cu sare si piper dupa gust (daca este nevoie mai adaugam apa dar fierbinte).
Rosiile le tocam si cand este bine patrunsa si ceapa le incorporam in mancare.
Lasam sa mai fiarba putin si o scadem atat cat dorim noi, adaugam pasta de tomate, boiaua de ardei.


Ii mai dam 3-4 clocote si inchidem aragazul.
Deasupra tocanitei presaram marar verde tocat marunt si 2 catei de usturoi (asta doar daca va place) taiati marunt.
Amestecam usor si lasam 5 minute acoperita oala.
Acum va urez pofta buna!